БИЛНИ КАПКИ ОД ЛУК

Билните капки претставуваат екстракт од лук којшто содржи активни компоненти што помагаат за подобрување на одбранбената активност на организмот. Тие ја подобруваат функцијата на кардиоваскуларниот систем и ја подобруваат циркулацијата на крвта. Билните капки од лук помагаат во регулирање на метаболизмот на холестеролот и на мастите во крвта.

БИЛНИТЕ КАПКИ ОД ЛУК СЕ ПРЕПОРАЧУВААТ:

  • за подобрување на одбранбената активност на организмот;
  • за подобрување на функцијата на кардиоваскуларниот систем;
  • за подобрување на циркулацијата на крвта;
  • за регулирање на метаболизмот на холестеролот и на мастите во крвта;
  • за регулирање на повишениот крвен притисок.

Препорачана дневна доза и начин на употреба
Возрасни и деца постари од 12 години: 3 пати на ден по 10–15 капки во мала количина течност, половина час пред јадење.