БОЖИЌЕН ЧАЈ

ВКУС КОЈ ПОТСЕТУВА НА БОЖИК

Спој на билки и зачини кои ќе Ви предизвикаат специјално празнично расположение. Чајот е мешавина од ројбос, сладок корен, кора од цимет, карнафилче и мускатно оревче.

Ројбосот односно црвената африканска грмушка ја дава топлата црвено-кафеава боја која потсетува на карактеристичната боја што го одликува празникот.

Во чајот доминира силната арома на циметот и каранфилчето, а мускатното оревче дополнително збогатува и додаава пикантна нота. На крајот, слаткиот корен придонесува за интензивен сладок вкус кој долго трае.