Чај од магдонос

20 Х 1,5 G

Магдоносот е една од првите билки кои раззеленуваат на пролет, па затоа уште од одамна го нарекувале “симбол на новиот почеток”.

Лековитото дејство на сушениот лист од магдонос е познато од многу одамна. Диуретичниот ефект на домашниот GOOD NATURE чај од магдонос помага при едематозни состојби, висок крвен притисок и диети. Според некои студии, магдоносот ја инхибира секрецијата на хистамин, супстанција која организмот ја продуцира при алергиски реакции. Антихистаминското дејство на магдоносот може да се користи при поленска треска, напади на астма и друг вид алергиски манифестации.

Што се однесува до дејствувањето на магдоносот при бубрежни воспалителни процеси, тој може успешно да се користи за болки при мокрењето, при отежнето мокрење како и за исфрлање камчиња од бубрезите.

Уживајте во чаша полна природа!