Чубрица

25g

Чубрицата (Satureja hostensis L.)е ароматична билка. Се употребува како зачин особено кај масните јадења. Дава одличен вкус во грав, леќа,грашок. Оваа зачинска билка најчесто се користи и при приготвување на јадења од компир,одлично прилега на болоњезе и пилешко со зачин.

Да се чува на суво и на ладно место.