ЕКСПЕКТО МИКС

Билната мешавина од корен од бел слез, ленено семе, бел синап и сладок анасон помага за олеснување на искашлувањето. Се препорачува при заболувања на дишните патишта што се  придружени со продуктивна кашлица и отежнато исфрлање на секрет. Оваа мешавина го помага излачувањето на густата слуз од бронхиите, разводенувајќи го секретот, помага за олеснување на искашлувањето и смирување на надразнетата и воспалена слузница.

Подготвениот половина литар чај се пие во текот на целиот ден. Се препорачува користење на чајот до престанување на симптомите на кашлица.

Ве молиме задолжително да го прочитате упатството за користење на чајот кое се наоѓа на амбалажата и за дополнителни информации консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Достапен е во пакување: 250 g