ХЕЛИКО МИКС

Билната мешавина која во својот состав содржи мајчина душица, ајдучка трева, оригано, подабиче, лист од нане, лист од жалфија, пелин, лист од подбел, корен од глуварче, корен од коприва, корен од линцура и корен од срце трева помага за смирување на симптоми кои настануваат од воспаление соHelicobacter pillory. Билките од мешавината имаат поволно противвоспалително делување на желудникот, па истата се препорачува за подобрување на непријатните симптоми во системот за варење и нормализирање на неговата функција.

Свежо подготвениот чај се пие 3 пати на ден, половина час пред секој оброк, незасладен. Доколку не е поинаку препишано, се препорачува долготрајно користење на чајот.

Ве молиме задолжително да го прочитате упатството за користење на чајот кое се наоѓа на амбалажата и за дополнителни информации консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Достапен е во пакување: 100 g