Кандирана јагода

Кандираната јагода има висока енергетска вредност од околу 340 kcal за 100 g. Свежата јагода претставува извонреден извор на витамин C и на манган.

Витаминот C го регулира транспортот и складирањето на железото, има важна улога во зајакнување на имунитетот, ги зацврстува крвните садови, значаен е за непцата, забите и за коските. Освежителниот вкус на кандираната јагода е уникатен, а неповторливата арома едноставно плени со својата единственост.