МОРАЧ (СЛАДОК АНАСОН)

50g

Морачот пред се претставува зачин со интензивен специфичен мирис и сладок вкус.за него се знаело уште во далечното минато а за тоа сведочат пронајдените семки од анасон во простории кои датираат од камениот период.

Дава одличен вкус во готвена зелка,свинско месо,со брокула или карфиол,козјо сирење.Често се додава во разлини маринади,се употребува во производство на леб и при конзервирање на зеленчук и овошје.морачот одлично се комбинира со ловоров лист.Зачинот треба да се додаде во врела храна барем пет минути пред крај на готвењето.

Зачинот додадете го во врела храна пред крај на готвењето.

Да се чува на суво и на ладно место.