Овошен чај боровинка

ФИЛТЕР ДУПЛЕКС 20 Х 2 G

Мешавина со исушени плодови и листови од боровинка со додаток на природна арома. Зрнестите плодови од боровинката имаат киселкасто-сладок вкус, помалку остар заради присутните танини, а нивната боја потекнува од пигментот антоцијан, кој поседува антиоксидантни особини. На овој пигмент му се припишуваат и други особини, како што е инхибицијата на развој на микроорганизми во цревниот тракт, кои предизвикуваат дијареја. Затоа не заборавајте на чајот од боровинка кога тргнувате на пат, а обезбедете го и во вашата домашна аптека, како помошно средство за третирање дијареја.

Ако за време на ноќното возење не можете да се адаптирате на темнината, чајот од боровинка е токму за вас. Тој го подобрува видот, ги опушта напрегнатите очи и ја намалува чувствителноста при промена на интензитетот на светлина.

Секако, можете да уживате во GOOD NATURE овошниот чај од боровинка и во жешките летни денови, приготвувајќи го како ледна напивка!