Слезов микс

чајна мешавина која го помага смирувањето на кашлицата

Чајна мешавина од сладок корен (слатко дрвце), корен од бел слез, листови од бел и црн слез, цвет од лопен, подбел, мајчина душица и сладок анасон. Билките имаат противвоспалително и спазмолитично дејство. Заради присутните сапонини и слузи во билките, ја смируваат надразнетата слузница при сува кашлица и ја смируваат истата. Истовремено разредувајќи го густиот секрет, помагаат да се олесни искашлувањето при продуктивна кашлица. Се препорачува да се користи секогаш свежо приготвен, неколку часа пред јадење.

Ве молиме задолжително да го прочитате упатството за користење на чајот кое се наоѓа на амбалажата и за дополнителни информации консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Достапен е во пакување: 100 g.