Валериан микс

чајна мешавина која го помага смирувањето

Чајна мешавина од корен од валеријана, лист од нане, маточина и жолт канатрион. Се препорачува за ублажување на психичката напнатост, при стресни состојби, вознемиреност, надразнетост, замор и за подобар сон. Сите компоненти на мешавината имаат седативно дејство и синергистички дејствуваат, предизвикувајќи силен ефект на смирување.
Се препорачува да се користи 2 пати во тек на денот, пред оброк. Потребна е особена внимателност кај возачи на моторни возила и управувачи со машини, бидејќи чајот може да предизвика сонливост.

Со користење на чајот Валериан - микс не се создава зависност од негова употреба.

Ве молиме задолжително да го прочитате упатството за користење на чајот кое се наоѓа на амбалажата и за дополнителни информации консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Достапен е во пакувања: филтер - кесички 20 х 1,5 g , 100 g.