Босилек

20g

Босилекот (Ocimum basilicum L. ) претставува зачинска света билка.Како зачин босилекот дава пикантен понекогаш лут и ладен вкус. Сувиот босилек има многу јак вкус и треба да се додава во варива и разни други зеленчуци,како и во салати ,сосови.

Да се чува на суво и на ладно место.