РУЗМАРИН

35g

Рузмаринот(Rosmarinus officinslis L). е медитеранска билка која е позната уште од античко време.Рузмаринот е многу ароматичен зачин,се користи како додаток во јадење особено за печено месо( јагнешко и свинско),печен компир и колачи.

Да се чува на суво и и на ладно место