Цимет

60g

Циметот е еден од најстарите зачини за кои знаеле Кинезие и Египќаните.Заради пријатниот мирис кој дава одличен вкус се користи кај суво овошје, десерти,јагнешко,пилешко во топли и слатки напитоци. Може да се додаде во ладен или топол оброк.

Да се чува на суво и на ладно место.