КУРКУМА (ТУРМЕРИК)

50g

Куркумата е билка која расте во јужна Азија. активната лековита состојка кај куркумата се вика куркумин. Може да се користи во припремање на слатки и солени јадења.Да се додаде во печен зеленчук,пилешко месо, омлет, топло млеко. Да се додаде во врела храна пред крај на јадењето.

Да се чува на суво и ладно место.