Афионово Семе

250g

Афионово семе од македонско поднебје. Традиционално, афионовото семе се користи за подготовка на разни пекарски производи, меѓу кои најпознат е ролатот со афионово семе или маково семе како уште се нарекува. Рецептот за подготовка на ролатот е едноставен, па можете и вие да го направите.