BLACK UP МЛЕКО ЗА СОНЧАЊЕ СПФ 20

200ml

Содржи комбинација на УВА- и УВБ-филтри, масла, витамин Е и Д-пантенол. Овозможува долготрајна заштита на вашата кожа за време на сончањето и воедно ја штити кожата од иритации, изгореници и од исушување, притоа правејќи ја мека и еластична.

Вградените филтри овозможуваат средна заштита (СПФ 20) од штетното дејство на УВА- и на УВБ-зраците во текот на сончањето.

Присуството на витаминот Е ја подобрува хидратацијата на кожата, која е од исклучителна важност во летниот период. Исто така, со своето антиоксидативно дејство учествува во неутрализацијата на штетните слободни радикали, со што ја заштитува кожата од предвремено стареење.

Содржи комбинација на масла кои дејствуваат емолиентно (омекнувачки) и ја подoбруваат еластичноста на кожата.

Ши-путерот е познат и уште како карите-путер. Тоа е екстракт кој содржи комбинација на сложени масти и масни киселини (арахидонска киселина, олеинска, линолна, линоленска, стераинска и цинаминска киселина). Самиот екстрак е богат и со витамините Ц, Д, А, Е и Ф.  Присуството на овие витамини во производот е многу значајно за одржување здрава кожа особено кога е прекумерно изложена на сонце. Екстрактот дополнително придонесува за   регенерирање на кожата, за смирување на иритациите и за подобрена хидратација на кожата, што е особено значајно за време на сончањето.

Д-пантенолот дејствува хумектантно (навлажнувачки) и го спречува прекумерното губење влага од кожата за време на сончањето. 

  • Дерматолошки тестиран.
  • Наменет е за сите типови кожа.
  • Водоотпорен.

 Начин на употреба: Се нанесува рамномерно на кожата 20 минути пред изложување на сонце и повеќе пати во текот на сончањето.