Цимет

10g

Претставува кора од дрво која и со ситнење и поминување во форма на прашок, ги задржува силните ароматични особини и додадена на различни видови јадења го збогатува нивниот мирис, оставајќи ги воодушевени оние кои ги вкусуваат. Познато е дека кората од цимет има влијание на метаболизмот на јаглехидратите, па може да помогне и во намалување на нивото на шеќер во крвта.