Becutan масло со лаванда

200ml

Следејќи го трендот на примена на состојки чие потекло е од природата, во комбинација со традицијата базирана на фармацевтското знаење и искуство, резултираа со нова формулација во портфолиото на Becutan- Becutan масло со лаванда, наменето за нега и заштита на бебешката и детска кожа.

Збогатено со природно масло од лаванда по потекло од хрватскиот остров Хвар - традиционално познат како извор на едно од најквалитетните масла од лаванда, новото Becutan масло не содржи парфеми, а неговиот благопријатен, смирувачки мирис е резултат единствено на внимателно одбрана комбинација од ароматични компоненти.

Употребата Becutan маслото со лаванда при блага масажа после вечерното капење, ќе придонесе за уште помирен сон на најмалите, чија кожа ќе ја задржи мекоста и нежниот мирис со смирувачко дејство и во текот на спиењето. 
Новото Becutan масло е одличен избор и при релакс-масажи кај возрасните, како еден од сè попопуларните начини за ослободување од секојдневниот замор и стрес.

Не содржи парабени, алкохол, бои и мириси.