Хелимента микс

Чај за смирување воспаление на жолчните патишта

Состав: лист од нане, цвет од смил, петровец, цвет од камилица, кора од крушина и пелин.

Ве молиме задолжително да го прочитате упатството за користење на чајот кое се наоѓа на амбалажата и за дополнителни информации консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Приготвување и начин на употреба: една супена лажица од чајната мешавина се прелива со 250 ml вода и се остава да отстои 30 минути во покриен сад, повремено се меша, а потоа се цеди. Се пие свежо приготвен, двапати на ден, незасладен, пред јадење.

Ве молиме задолжително да го прочитате упатството за користење на чајот, кое се наоѓа на амбалажата, а за дополнителни информации консултирајте се со својот лекар или фармацевт.

Секое пакување содржи 100 g од чајната мешавина.