КАПКИ ЕХИНАЛ

Додаток во исхраната

Капките Ехинал претставуваат екстракт од надзeмен дел на Echinacea purpurea којшто содржи активни компоненти коишто помагаат за зголемување на одбранбената активност на организмот. Капките Ехинал се препорачуваат за подобрување на одбранбената активност на организмот; за подобрување на нормалното функционирање на респираторниот систем; за подобрување на состојби, како замор, стрес, прекумерна физичка и психичка активност; за подобрување на нормалното функционирање на уринарниот систем и како додаток во исхраната при долготрајно лекување со антибиотици.

Препорачана дневна доза

Возрасни и деца постари од 12 години: 3 пати на ден по 30 капки. Се препорачува користење на капките во период од најмалку 7 дена. Не се препорачува користење подолго од 8 недели.