Becutan Sensitive пудра со скроб


Пудрата Becutan Sensitive со скроб е наменета за заштита на чувствителната бебешка кожа. Во својот состав содржи природен скроб од ориз, кој го апсорбира вишокот влага и нечистотија од бебешката кожа. Скробот од ориз помага за продолжување на времетраењето на задржување на влажноста на кожата, правејќи ја мека и хидрирана. Формулацијата е збогатена и со природен каолин, кој обезбедува ефикасна апсорпција на себум и на нечистотии за детокс-ефект и помага во намалувањето на иритацијата и на црвенилото.

Оризовиот скроб и каолинот со екосертификат се исклучително нежни и безбедни за употреба кај чувствителната бебешка кожа. Сите производи од колекцијата Becutan Sensitive се клинички и дерматолошки докажани во EU-лабораторија, во Италија, тестирани под надзор на дерматолози, следејќи ги принципите за добра клиничка пракса.

Достапност:

70г