BLACK UP МАСЛО ЗА СОНЧАЊЕ СПФ 6

150ml

Вградените филтри овозможуваат ниска заштита (СПФ 6) од штетното дејство на УВА- и на УВБ-зраците, а неговите дополнителни состојки, како каротенското масло, ја овозможуваат потребната нега на кожата во текот на сончањето.

Содржи масло од морков кое е богато со β-каротен, витамини А и Е и провитамин А.

Витаминот А овозможува подобрена регенерација на кожата и подобрена хидратација, што е особено важно при сончањето.

Бета-каротенот како пигмент го олеснува добивањето на бронзениот тен.

  • Дерматолошки тестиран.
  • Наменет е за сите типови кожа, но се препорачува за лица со потемен тен чијашто кожа не е лесно подложна на изгореници.
  • Водоотпорен.

 Начин на употреба: Маслото се нанесува повеќе пати во текот на сончањето.