Becutan

Becutan е бренд кој успешно егзистира на меѓународниот пазар повеќе од 30 години. Континуирано, во целиот овој период, Becutan колекцијата е лидер во продажниот асортиман на Профитниот центар - Хемија, Козметика и Билкарство.

Доследноста во одржувањето на врвниот квалитет, придонесе довербата во овој бренд, повеќе од три децении, да се пренесува од генерација на генерација. Сите оние кои користат Becutan од својата најрана возраст, денес со него ги негуваат и своите деца. Тоа е најцврстиот темел за долгогодишната традиција на овој бренд.

Денес Becutan е изграден бренд во меѓународни рамки, притоа земајќи ги предвид сите аспекти кои ја градат вредноста на еден бренд: традиција, постојан квалитет, високо ниво на препознатливост кај потрошувачите, доверба, лојалност...

Досега се продадени повеќе од 100.000.000 производи и се бележи постојан тренд на пораст на продажбите.

Освен во Македонија, каде Becutan колекцијата е апсолутен лидер на пазарот со пазарно учество од над 50% во категоријата производи за нега на детската кожа, Becutan одлично се продава и во Хрватска, Србија, Босна и Херцеговина, Словенија, Црна Гора… И на овие пазари, според обемот на вкупните продажби, Becutan е во самиот врв, меѓу трите најпродавани брендови во својата категорија производи. Речиси 70% од продажбите на колекцијата се остваруваат на извозните пазари.

Доказ за одличната пазарна позиционираност се и меѓународните награди и признанија, доделени од страна на реномирани организации кои го следат потрошувачкиот сегмент на повеќе пазари.

Во 2008 г., Becutan е избран за Супербренд на пазарот на Босна и Херцеговина, а во 2009 г. за Супербренд во Македонија и во Хрватска.

Сите производи се клинички и дерматолошки тестерани и развиени во соработка со педијатри и дерматолози. Изработени се од врвни суровини со потврден квалитет кои соодветствува со Европските директиви за квалитетен производ наменет за нега на детската кожа. Производствениот процес е подложен на константна проверка на влезните материјали и готовиот производ, и се одвива во согласност со GMP - стандардите (Good Manifacturing Practice) стандарди на добра производствена практика, највисоки во оваа индустрија.

Нов Becutan органски чај од сладок анасон без додадени шеќери Becutan Sensitive – Mild baby shampoo Becutan Sensitive – Head to toe cleansing baby oil Becutan Sensitive – Nourishing baby milk Becutan Sensitive – SOS baby cream Becutan Sensitive – Ointment with fish oil Becutan шампон за деца Becutan шампон за деца со камилица Becutan шампон и пенливо срeдство за капење 2 во 1 Becutan пенливо средство за капење со камилица Becutan шампон за деца со екстракт од овес и Д-пантенол Becutan пенливо средство за деца со екстракт од овес и Д-пантенол Becutan пенливо средство за капење Becutan хидратантно млеко за тело Becutan масло Becutan детски крем Becutan крем со бадем Becutan детски хидратантен крем Becutan заштитен детски крем со цинк оксид Becutan пудра за деца Becutan тоалетен сапун Becutan детски сапун со камилица Becutan детски сапун со бадемово масло и со екстракт од овес Becutan детски сапун со екстракт од лаванда Becutan масло со лаванда Becutan детска паста за заби Becutan влажни марамчиња со камилица Becutan влажни марамчиња за чувствителна кожа Becutan влажни тоалетни марамчиња од биоразградлива хартија Becutan бебешки стапчиња за уши Becutan колекција за сончање за деца Becutan инстант чај од сладок анасон Becutan инстант чај од сладок анасон и од цвет од камилица Becutan – инстант чај за добра ноќ од сладок анасон, од камилица и од маточина Лакта микс Becutan гел со разладувачки ефект Becutan пена за миење раце и лице Becutan спреј против убоди од инсекти Becutan тоалетна вода Becutan течен детергент Becutan омекнувач Becutan течен детергент и омекнувач 2 во 1 Шампон и пенливо срeдство за капење 2 во 1 со масло од лаванда Becutan детска витаминска маст Becutan детски заштитен крем со цинк оксид Becutan течни сапуни - фраер и трендсетерка Becutan newborn aqua pure влажни марамчиња Becutan пелени Becutan подлоги за повивање Becutan гел за дезинфекција на раце Becutan Sensitive пудра со скроб Becutan во Светот на Биби - крем за сончање СПФ50 Becutan во Светот на Биби - млеко за после сончање Becutan во Светот на Биби крем за сончање СПФ30 Becutan капсули за перење бебешка облека Becutan масло за нега на детска кожа Becutan сет за ден Becutan сет за ноќ Влажни марамчиња за чисти рачиња Влажни марамчиња за чисти рачиња Влажни марамчиња со бадемово масло Гел за дезинфекција на рачиња Детска паста за запчиња Сет со подарок сликички - Becutan во Светот на Биби Сет со подарок сложувалка - Becutan во Светот на Биби Течен сапун за другарчињата на Биби Чајчињата на Биби и Боби Шампон и пенливо средство за капење 2во1 за другарчињата на Биби и Боби