АЛКАЛОИД ПРОПОЛИС СПРЕЈ ЗА ГРЛО

Додаток во исхраната

Со природни екстракти од камилица, жалфија и од тегавец

30 ml

ДОДАТОК НА ИСХРАНАТА

Прополисот е смолеста материја што ја произведуваат медоносните пчели, со комбинирање на ензимите од сопствената плунка и пчелиниот восок, со супстанции што ги собираат од цветните пупки, од нектарите од кората на дрвјата и од другите природни растителни извори. Прополисот се нарекува и пчелин лепак, кој служи како штит за одржување на здравата пчелина кошница. Исто така, за нив прополисот претставува „хемиско оружје“ против надворешни патогени микроорганизми, но и превенција од ширење инфекции во пчелината кошница, правејќи ја една од најстерилните средини познати за природата.


 

Состав

Производот содржи мешавина од воденоетанолни екстракти на цвет од камилица, на лист од жалфија и на лист од тегавец; високопрочистен, густ екстракт од прополис, екстракт на плод од шипка и eтерично масло од нане.

Препорачана дневна доза

Возрасни и деца постари од 12 години: трипати на ден по 1-2 распрскувања во грлото.

Да се протресе пред употреба.

Да не се надминува препорачаната дневна доза.

Мерки на претпазливост и предупредување

Производот содржи алкохол.

Не се препорачува за лица алергични на производи од пчела и за лица пречувствителни на некоја од состојките.

Производот не треба да се користи како замена за разновидната исхрана.