Линцура

Извонредни жолти цветови го прегрнуваат стеблото на оваа издржлива билка, која може да живее и до 60 години.

Коренот од линцура може да се приготви како алкохолен екстракт (приготвен во ракија или во вино) или како чај. Сите облици се со многу горчлив вкус.

Секое пакување содржи 50 g корен од линцура.