Валериан микс

Билката валеријана, како главна компонента на чајот „Валеријан-микс“, заедно со жолтиот кантарион, придонесува за нормална функција на нервниот систем. Билките валеријана и маточина придонесуваат за намалување на времето потребно за заспивање. Листот од нане има карминативен ефект и, исто така, придонесува за регулирање на нервната напнатост на мазните мускули, односно дејствува спазмолитично.
Свежо приготвен, чајот се пие навечер, засладен по желба. При користење на чајот не се препорачува ракување со моторни возила или со машини.

Ве молиме задолжително да го прочитате упатството за користење на чајот, кое се наоѓа на амбалажата, а за дополнителни информации консултирајте се со својот лекар или фармацевт.

Ве молиме задолжително да го прочитате упатството за користење на чајот кое се наоѓа на амбалажата и за дополнителни информации консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Достапен е во филтер–кесички – 20 х 1,5 g и 100 g.