Becutan инстант чај од сладок анасон за доенчиња и мали деца

Додаток во исхраната

По прва недела од раѓање

Инстант чај кој содржи екстракти од специјално одбрани билки со потврден квалитет.

Во составот влегуваат лесно сварливи шеќери – сахароза и глукоза, екстракт од плод од сладок анасон и етерично масло од плод од сладок анасон.

Деjство: Слаткиот анасон има карминативно и спазмолитично деjство. Го стимулира лачењето желудочен сок и jа подобрува перисталтиката, со што го подобрува варењето на храната (таа подобро се разградува и се ресорбира). Воедно, го помага и отстранувањето гасови од системот за варење, при што се намалува надуеноста на цревата и се смируваат грчевите.
Слаткиот анасон коj се користи за подготовка на Becutan чаjот има карактеристично сладок вкус коj се разликува од вкусовите на други видови анасон

Производот не содржи вештачки бои, ароми, конзерванси и млечни протеини. Без глутен.

Начин на употреба

Доенчиња: 5 g инстант чаj се раствораат во 100 ml свежо зовриена, млака вода или во млеко.

Мали деца: 5 - 10 g инстант чаj се раствораат во 100 - 200 ml млака вода или во млеко. Се препорачува секогаш да се користи свежо приготвен чаj, изладен на телесна температура и без додаток на шеќер.

Дневна препорачана доза: 2 пати на ден по 50 до 100 ml свежо приготвен чаj, наjмалку половина час пред доење или пред оброк.
Да не се надминува препорачаната дневна доза.

Пакување:

  • 200 g во цилиндрична кутија со практичен начин на отворање
  • 20 кесички од 5 g за уште поедноставна употреба.

Неодоливо сладок и вкусен напиток за нашите наjмили!