Becutan пелени

Набавете ги своите Becutan пелени во Билна Аптека! Во нашата аптека може да ги купите Becutan пелените бр. 4 и бр. 5 во BOX пакување, секогаш со намалена цена!

ПОМЕКИ

Becutan пелените се извонредно меки и тенки, површинскиот слој на пелената содржи поголем процент на природни материјали, поради што допирот со чувствителната бебешка кожа е исклучително нежен.

БЕЗ СТРАНИЧНО ПРОТЕКУВАЊЕ

Имаат еластични странични бариери коишто не дозволуваат протекување на нечистотиите. Изработени од материјали кои овозможуваат кожата да дише.

ПОТЕНКА И ПОДОБРЕН АНАТОМСКИ ОБЛИК

Becutan пелените се анатомски обликувани за да го осигураат и следат правилниот развој на бебето во различни фази на неговиот раст.

ПОГОЛЕМА ЕЛАСТИЧНОСТ

Подобрена е флексибилноста на еластичните делови во пределот на појасот. Becutan пелените се извонредно еластични во предлот на појасот и целосно се прилагодуваат кон слободните движења на бебето, како би се постигнала максимална удобност во најактивниот период од денот, а истовремено би се подобрила и ноќната функција на пелената.

АЕРО - ПРОПУСТЛИВИ

Површинскиот слој на пелената е со аеро- пропустлива текстура, што овозможуваат кожата непречено да дише.

ПОДОБРЕНА АПСОРПЦИЈА

Впивливоста, како и брзината на апсорпција се едни од најважните карактеристики на новата Becutan пелената. Благодарение на супер впивливиот слој со структура на микрогранули, како и на дистрибутивниот слој кој овозможува нечистотиите од пелената рамномерно да се распоредат по целата нејзина должина, бебешката кожа ќе остане сува и заштитена и повеќе часови по повивањето.

Достапност:

BOX пакувања:
Becutan пелени бр.4 – 90 пелени и Becutan пелени бр. 5 – 78 пелени