Лакта микс

Цветовите од бел трн излегуваат налето. Најпрвин се појавуваат пупките, од кои се формираат топчести, темнорозови до виолетови цветови. Плодовите од ова растение се богати со активни компоненти, од кои главна е силимаринот.

Чајот од бел трн придонесува за заштита и за прочистување на црниот дроб, помага во одржувањето на неговата нормална функција и го стимулира варењето на храната.

Чајот се користи два- до трипати на ден, пред јадење, незасладен.

Ве молиме задолжително да го прочитате упатството за користење на чајот, кое се наоѓа на амбалажата, а за дополнителни информации консултирајте се со својот лекар или фармацевт.

Достапен е во пакувањe од 20 x 2 g плод од бел трн.