Becutan детска витаминска маст

Наменета е за секојдневна нега на бебешката кожа, особено во покриените делови од пеленската регија како и во деловите каде што се формираат превои. Клинички е докажано дека може да се користи уште од првиот ден по раѓањето и дека превентивно дејствува против појавата на иритации на бебешката кожа во деловите кои се најподложни на оштетување, како последица на допирот со влага и со нечистотии од пелената. Се нанесува на сува и чиста кожа при секое повивање. Благо се втрива сè додека целосно не се впие во кожата. Кога сте надвор од дома, препорачуваме да ја понесете варијантата во туба, овој тип на амбалажа обезбедува поголема заштита за производот од надворешните фактори на загадување. Не содржи парабени.

  • Не содржи парабени;
  • за секојдневна нега во пеленската регија;
  • со маслен екстракт од невенов цвет;
  • со витамин Е
  • има приспособена pH вредност;
  • клинички тестиран.

Достапност

50ml, 200ml