Нане

20g

Нането ( Mentha piperita L.)е една од најстарите билки на нашето поднебје. Како зачин дава невероватна арома кај џемови,сокови ,коктели. Се користи и за правење на јадења од зеленчук и месо.

Дава одличен вкус кај грав,зелка,јагнешко месо, леб идр. Зачинот додадете го во врела храна пред крајот на готвењето.

Да се чува на суво и темно место.