Подлога за шминка YOUNG DERM за комбинирана и за масна кожа бр. 5 и бр. 6 50 ml

50ml

Дејствуваат заштитно и естетски ги покриваат проблематичните места на кожата.

  • Ја заштитуваат кожата од климатските промени и не дозволуваат да дојде до прекумерно губење на влагата на кожата, со што таа го задржува природниот и негуван изглед во текот на целиот ден.
  • Збогатени се со екосертифициран екстракт од камилица и со бисаболол (активна компонента од маслото од камилица), кои имаат антиинфламатарно дејство врз кожата, т.е. го смируваат црвенилото и спречуваат појава на понатамошна иритација.
  • Содржат природен УВ-филтер, кој ќе ја заштити Вашата кожа од несаканото дејство на сончевите зраци – од создавањето штетни слободни радикали во кожата, кои предизвикуваат предвремено нејзино стареење.
  • Содржи глина, која има високо апсорбирачко дејство – го впива вишокот маснотија од кожата и ги суши акните.