Жалфија

20g

Оваа атрактивна жбунаста билка воглавном се користи како зачин. Кога е во прашање храна во зима жалфијата е зачинска билка која одлично одговара со топли варива и месо.Посебен вкус и арома му дава на јогуртот и деликатесните сирења.

Да се чува на суво и на ладно место.

Зачинот додадетего во врела храна пред крајот на готвењето.